Mart ayı ortasında 2 iş arasında verdiğim 1 haftalık boyunca, yeni yeni tarifler deneme fırsatım oldu. Annemin de İstanbul’da olmasıyla çocukluğumun vazgeçilmez tatlarını artık yapabilir hale geldim. Altın günlerinin vazgeçilmezinden olan biberli ekmeğin, yapımı çok kolay anne usulü tarifi:
Malzemeler:
Hamur için;
- 1 su bardağı süt veya yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket kuru maya
- alabildiğine un (anne tariflerinin vazgeçilmezi)
Harç için;
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı salça (tercihe göre arttırılabilir)
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- susam
- maydanoz
Hazırlanışı:
Süt, sıvı yağ, un ve mayayı iyice yoğurarak hamur haline getirin. (göz kararı un eklemek profesyonellik istediği için 2 su bardağı undan sonra, azar azar ekliyorum) Kıvama gelen hamuru ortam sıcaksa 15-20 dk, değilse 1 saat kadar mayalanması için bekletin.
Bu arada harcınızı hazırlayabilirsiniz. İnce ince doğradığınız soğanları, salça ve sıvı yağ ile iyice karıştırın. Eğer harcınız parlamıyorsa, biraz daha yağ eklemenizi öneririm. Son olarak harcınıza susam ve ince ince kıyılmış maydanozları ekleyin.
Mayanlanmış hamuru, dilediğiniz büyüklükte top top tepsiye yerleştirin. Öncesinde tepsiyi sıvı yağ ile yağlamayı unutmayın. Hamurları yerleştirdikten sonra, harçlarınızı üstüne ekleyin.
Pişirmeye başlamadan önce, hamurları bu haliyle 20 dk daha bekletin. Hamuru tepsiye dizerken, ellerinizden mayası gider. (annem öyle diyor
)

200 derece fırında ilk 15 dk fırını hiç açmadan 20-25 dk pişirin.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder