Hem yemeği, hem de tatlısı yapılan sebzelere ayrı bir ilgim var. Girdiği her yemeğe ve tatlıya ayrı bir tat ve renk katan havuç ise favorim 

Babam hazır reçel yemediği için, geçen hafta pazardan (Kadıköydeki salı pazarını kesinlikle öneririm) kilolarca alınan havuçtan marmelat hazırlamıştım. (marmelatın yapılışı da çok yakında) Alışverişi aç karnına yapmış olmalıyım ki, havucu biraz fazla almışım. O kadar marmelatı sadece sabah kahvaltılarıyla tüketmek mümkün olamayacağından, turta havuçlar için en ideal tüketim yöntemi oldu.
Daha önceki tariflere göre biraz daha zorlu olsa da, yediğiniz zaman tüm zorlukları unutacaksınız.
Malzemeler:
- 2 su bardağı beyaz un
- 1,5 su bardağı kepekli un
- 1 yumurta
- yarım su bardağı şeker (daha fazlası hem tatlıyı çok şekerli yapacaktır, hem de hamuru sertleştirecektir)
- 1 yemek kaşığı süt
- 150 gr. tereyağ-margarin
Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri geniş bir kapta hamur kıvamına gelene kadar yoğurun. Daha sonra hamuru bir folyoya sarıp 1 saat buzdolabında bekletin.
Buzdolabından çıkardığınız hamuru turta kalıbınızın tabanına yaymak için merdane yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açın. (içinde kabartma tozu olmadığı için hamur kabarmayacaktır. o yüzden kalınlık sizin açtığınız şekilde kalacaktır)
Hamurunuzun üstüne havuç marmelatınızı ya da evinizde bulunan herhangi bir marmelatı yayın. Hamurun kenarlarını marmelatın üzerine kapatın.
180 derece fırında 40-45dk pişirin.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder