Annemin günlerinin vazgeçilmezi, her yiyenin mutlaka tarifini istediği revani artık benim ellerimde.
Şerbetli bir tatlı olmasından ötürü, herkes ağır olduğundan yakınır, birçok insan küçük bir parçadan fazlasını yiyemez. Fakat bizim tarifimizde yumurta ve yağ yok! Yapılışının ne kadar kolay olduğuna inanamayacaksınız!
Malzemeler:
Hamuru için:
- 1 su bardağı şeker
- 2 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı irmik
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1 paket vanilya
- 1-2 damla limon suyu (şirelenmesin diye)
Hazırlanışı:
Tarifin en önemli noktası şerbetin soğuk, hamurun sıcak olmasıdır. Şerbetin 1-2 saat önce ya da bir gece önceden hazırlanması önerilir.
Uygun bir tencereye koyduğumuz suyun üzerine şeker eklenir ve limon damlatılır. Hiç karıştırmanıza gerek olmadan kaynayıncaya kadar bekleyebilirsiniz. 2-3 dk kaynadıktan sonra vanilyayı ekleyip, ocaktan alabilirsiniz.
Hamuru için, tüm malzemeleri bir kapta karıştırıp yağlanmış tepsinize dökün. Hamur, kek hamuru kıvamında olacaktır. Gerçekten bu kadar basit 

Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar 20-25 dk (fırına göre değişiklik gösterebilir, o yüzden kriteriniz üzerinin kızarması olsun)
Fırından çıkardığınız sıcak tatlının üzerine, oda sıcaklığında soğutulmu şerbeti döküp kapattığınız fırına tekrar koyun. Fırının sıcaklığı ile tatlı şerbeti daha kolay emecektir. Dilimleme işlemini mutlaka tatlı şerbeti emdikten sonra yapınız. Süsleme için arzunuza göre; hindistan cevizi, fıstık, ceviz vs. kullanılabilir.
Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder