8 Mayıs 2013 Çarşamba

Süzme yoğurtlu yalancı cheesecake


Rejim yapmanın en kötü yanlarından biri, sevdiğin tatlıları dilediğince yiyememek. Benim gibi tatlısız bir gün bile yaşayamayanlar için ise işkence.
Rejim boyunca sürekli tükettiğim yulaflı bisküvi ve yoğurt ile favorilerimden biri olan cheesecake yapma fikri ise, şeker komasına girdiğim anlardan birinde parladı.
15dk gibi kısa bir sürede yapabileceğiniz tatlıyı, soğuk olarak önümüzdeki yaz günlerinde gönül rahatlığı ile bol bol yiyebilirsiniz.
photo
Malzemeler:
Taban için;
  • 1 paket eti form kepekli ya da bisküvi 45-50 gr (tercihe göre sade, limonlu veya meyveli olabilir)
  • 2 yemek kaşığı tereyağ ya da margarin (becel formum kullanmanızı öneririm)
  • 3-4 adet ceviz veya fındık
Kreması için;
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt (light yoğurdu süzmenizi öneririm)
  • 1 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı puding tozu (çeşidi tercihinize bağlı)
Hazırlanışı:
Bisküvilerinizi ve cevizlerinizi küçük parçalar haline getirin. (tamamen un gibi olmasın) Tereyağını eritin ve bisküvi karşımına ekleyin. Bu karışımı kabınızın tabanına yan taraflarını iyice bastırarak düz bir tabaka haline getirin.
Başka bir kapta, yumurta ve yoğurdu krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Daha sonra puding ve irmiği de ekleyerek çırpmaya devam edin. Homojen kıvama gelen karışımı bisküvi tabakasının üzerine dökün.
Kremanın donması için 1-2 saat dolapta beklektikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder